Receptek


Vendégváró

Vendégváró
Levesek

Levesek
Főételek

Főételek
Desszertek

Desszertek

ALMÁS-RÁCSOS TORTA
ALMÁS-RÁCSOS TORTA
Hozzávalók:

25 dkg fehér tönkölyliszt, 12,5 dkg liga margarin, fél cs sütőpor (én természetes nátron lúgot használok sütőpor helyett), 1 cs bourbon vanília, 1 doboz szójajoghurt, 5 dkg barna nádcukor, 6-7 szem alma, fahéj, még barna nádcukor a szóráshoz, tört mandula.

Elkészítés:

Ugyanúgy kell készíteni,mint az amerikai pitét, csak a tésztából egy kicsit lecsalok és rácsokat sodrok, amiket a torta tetejére teszek és úgy sütöm meg:

 

A liszttel elmorzsolom a  margarint, majd hozzáadom a cukrot, sütőport, vaníliás cukrot és a szójajoghurtot, tésztává gyúrom és egy órára hűtőbe teszem.
Közben az almákat meghámozom, kimagozom és cikkekre vágom. Egy kerek pyrex tálat, aminek csak egy kb. 2-3 cm-es pereme van, kikenek margarinnal és kibélelem a tésztával úgy, hogy a peremét is, magyarul teljesen felveszi a tál formáját belülről. Telepakolom az almával, megszórom fahéjjal, cukorral, mandulával és előmelegített sütőben 200 fokon fél óra alatt megsütöm.
ALMÁS-RÁCSOS TORTA
Elküld

Küldje el kérdését megjegyzését, szóljon hozzá!


Név: *
E-mail cím: *
Üzenet: *

Eva

Mennyi az az egy doboz szoja joghurt nalunk tobb meretbe lehet kapni

2016.12.03 22:09


Eva

Mi az a natron lug ? Kerlek kuldj kepet rola ha tudsz
Koszonom

2016.12.02 20:22


A magyaros ízek kedvelőjeként és szenvedélyes húsfogyasztóként éltük az életünket férjemmel és két gyermekünkkel, amikor 2007 nyarán... Magunkról Deutsch Noémi - Vegán ételek
Ajánlja oldalunkat ismerősének!
Vegán ételek a facebookon Vegán ételek a twitteren KÖVESS MINKET!
Vegán ételek
Kezdőlap Magunkról Növényi táplálkozás ReceptekKönyvajánlóKapcsolat