Receptek


Vendégváró

Vendégváró
Levesek

Levesek
Főételek

Főételek
Desszertek

Desszertek

GOMBÓCLEVES
GOMBÓCLEVES
Hozzávalók:

25dkg krumpli, só, 8-10 dkg tönköly fehérliszt, 2 dkg margarin, 1 kis hagyma, olaj, 1 mokkáskanál pirospaprika, kis marék liszt a rántáshoz.

Elkészítés:

 

½ krumplit sós vízben megfőzöm.  Leszűröm, a levet félrerakom.  Krumpli nyomón átnyomom. Kihűtöm, majd hozzáteszek dió nagyságú margarint, sót és először 7-8 dkg lisztet, ha túl lágy lenne, akkor még teszek hozzá egy kis lisztet. Cipót formálok belőle és ½ órát állni hagyom, majd a tésztából csipkedve kis gombócokat formálok.   
Olajon apróra vágott hagymát dinsztelek, kis pirospaprikával megszórom, liszttel enyhe rántást készítek és felengedem a sós vízzel, amiben a krumpli főtt. Ebbe a lébe lassan a kis gombócokat belerakom. Készre forralom.
GOMBÓCLEVES
Elküld

Küldje el kérdését megjegyzését, szóljon hozzá!


Név: *
E-mail cím: *
Üzenet: *

Eva

Elkeszitettem ezt a levest de a gombocok szetestek fozes kozben
Miert?

2016.12.03 21:56


A magyaros ízek kedvelőjeként és szenvedélyes húsfogyasztóként éltük az életünket férjemmel és két gyermekünkkel, amikor 2007 nyarán... Magunkról Deutsch Noémi - Vegán ételek
Ajánlja oldalunkat ismerősének!
Vegán ételek a facebookon Vegán ételek a twitteren KÖVESS MINKET!
Vegán ételek
Kezdőlap Magunkról Növényi táplálkozás ReceptekKönyvajánlóKapcsolat