Receptek


Vendégváró

Vendégváró
Levesek

Levesek
Főételek

Főételek
Desszertek

Desszertek

Gyümölcstorta
Gyümölcstorta
Hozzávalók:

Tészta: 10 dkg Liga margarin, 20 dkg nádporcukor, 20 dkg tönköly fehérliszt, 1 sütőpor, 2 dl szójatej. Krém: 2 doboz Soyatoo (Soya Topping Cream), gyümölcsök ízlés szerint (pl. 6 mandarin és 6 db kiwi)

Elkészítés:

A margarinhoz adjuk a porcukrot és habverővel jól kikeverjük. A liszthez vegyítjük a sütőport és ezt felváltva a szójatejjel a margarinhoz adjuk és tészta állagúra keverjük. Egy tortasütő formát kiolajozunk, az alját sütőpapírral béleljük, olajjal megkenjük és lisztezzük. Majd beleöntjük a tészta felét és a 170-180 Celsius fokra előmelegített sütőben megsütjük. A kész tésztát, mint a piskótát, lisztezett deszkára borítjuk. Ezután a tészta másik felét ugyanígy megsütjük és ugyancsak lisztezett deszkára borítjuk, majd még melegen tortaszeletekre vágjuk.

 

A torta krémmel való megtöltése tortaformában történik. A 2 doboz Soyatoo-t  habverővel felverjük, majd a felét a torta alján elsimítjuk. Ráhelyezzük az apró kockákra felvágott mandarint és annak tetejére a szintén apró kockákra vágott kiwit terítjük. A gyümölcs tetejére rásimítjuk a hab másik felét. Végül beborítjuk a korábban cikkekre vágott tésztával. Nádporcukorral meghintjük és hűtőben tároljuk. Tálalás előtt a tortaforma oldalát lecsatoljuk és frissen szeleteljük.

Gyümölcstorta
Elküld

Küldje el kérdését megjegyzését, szóljon hozzá!


Név: *
E-mail cím: *
Üzenet: *

A magyaros ízek kedvelőjeként és szenvedélyes húsfogyasztóként éltük az életünket férjemmel és két gyermekünkkel, amikor 2007 nyarán... Magunkról Deutsch Noémi - Vegán ételek
Ajánlja oldalunkat ismerősének!
Vegán ételek a facebookon Vegán ételek a twitteren KÖVESS MINKET!
Vegán ételek
Kezdőlap Magunkról Növényi táplálkozás ReceptekKönyvajánlóKapcsolat