Receptek


Vendégváró

Vendégváró
Levesek

Levesek
Főételek

Főételek
Desszertek

Desszertek

Kínai erős-savanyú leves
Kínai erős-savanyú leves
Hozzávalók:

2 szál sárgarépa, fél csomag szárított siitake gomba, 4 gerezd fokhagyma, fél üveg bambuszrügy (konzerv), fél üveg szójacsíra (konzerv), fél tofu, pár csepp szezámolaj, 3 ek. szójaszósz, só, 1,5 tk. Csípős Rózsa v. Erős Pista, 1 tk. őrölt gyömbér, 2 bio zöldségleves kocka, só, olaj, 5 púpozott tk. burgonya keményítő, 1 ek. 15%-os ecet, 2-3 szál újhagyma. 2 l víz.

Elkészítés:

 

A tofut felkockázom és bepácolom egy kicsi szójaszószban. A siitakét csíkokra vágom és forró vízben áztatom.
A répát gyaluval gyufaszál méretűre vágom, a bambuszrügyet és a csírát lecsöpögtetem. Olajat hevítek egy lábasban majd beleteszem a répát, bambuszt és csírát, majd kicsit pirítom. Amikor kész, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, csípős rózsát, gyömbért, leveskockát, szójaszószt, gombát, sót és felöntöm a vízzel. Fedő alatt felforralom, közben pár merőkanál levest kiveszek egy mély tálba és elkeverem a keményítővel, majd beleöntöm a levesbe, jól elkeverem. Hozzáadom a felkockázott tofut, ecetet, szezámolajat és még pár percig főzöm. Ha szükséges, még sózom. Amikor kész, beleteszem a karikákra vágott újhagymát.
Kínai erős-savanyú leves
Elküld

Küldje el kérdését megjegyzését, szóljon hozzá!


Név: *
E-mail cím: *
Üzenet: *

KostyaMet

2017.04.06 03:14


A magyaros ízek kedvelőjeként és szenvedélyes húsfogyasztóként éltük az életünket férjemmel és két gyermekünkkel, amikor 2007 nyarán... Magunkról Deutsch Noémi - Vegán ételek
Ajánlja oldalunkat ismerősének!
Vegán ételek a facebookon Vegán ételek a twitteren KÖVESS MINKET!
Vegán ételek
Kezdőlap Magunkról Növényi táplálkozás ReceptekKönyvajánlóKapcsolat