Receptek


Vendégváró

Vendégváró
Levesek

Levesek
Főételek

Főételek
Desszertek

Desszertek

Lekváros bukta
Lekváros bukta
Hozzávalók:

½ kg tönköly fehérliszt, 3 dl szójatej, 2 dkg élesztő, csipet só, 5 dkg nádporcukor, 6 dkg margarin, olaj a kenéshez, lekvár a töltéshez.

Elkészítés:

Kovászt készítek 1 dl  meleg szójatejjel, 1 kávéskanál cukorral, az élesztővel és 3 kanál liszttel.  A maradék langyos tejhez hozzákeverem a porcukrot és a sót.  A lisztet egy tálba öntöm, közepébe mélyedést készítek és abba öntöm a kovászt és a cukrozott langyos tejet. Úgy kidolgozom, hogy hólyagos legyen. A margarint felolvasztom és hozzádolgozom. Langyos helyen kb. 1 órát kelesztem.  Lisztezett deszkára borítom, 1 cm nagyságúra nyújtom. 6-7 cm-es négyzetekre vágom. Közepébe baracklekvárt teszek, a négyszögek sarkait összefogva kis batyut készítek. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kicsit távolabb rakom és  még kb. 1/2 órát állni hagyom, vízzel vagy olajjal bekenem a tetejét.  Közepesen forró sütőben enyhén barnára sütöm. Hűlés után porcukorral megszórva kínálom.

Lekváros bukta
Elküld

Küldje el kérdését megjegyzését, szóljon hozzá!


Név: *
E-mail cím: *
Üzenet: *

Meta Irar

Nem értem! Ha kovászt készítesz, minek az élesztő? KÖSZI. :D A daragaluskát hogy készítenéd tojás nélkül. <3 Meta

2017.08.05 06:40


A magyaros ízek kedvelőjeként és szenvedélyes húsfogyasztóként éltük az életünket férjemmel és két gyermekünkkel, amikor 2007 nyarán... Magunkról Deutsch Noémi - Vegán ételek
Ajánlja oldalunkat ismerősének!
Vegán ételek a facebookon Vegán ételek a twitteren KÖVESS MINKET!
Vegán ételek
Kezdőlap Magunkról Növényi táplálkozás ReceptekKönyvajánlóKapcsolat