Receptek


Vendégváró

Vendégváró
Levesek

Levesek
Főételek

Főételek
Desszertek

Desszertek

Rántott patisszon hagymás tört burgonyával, kovászos uborkával
Rántott patisszon hagymás tört burgonyával, kovászos uborkával
Hozzávalók:

1 patisszon (csillagtök), 4 nagy burgonya,2 nagy fej vöröshagyma, olaj, liszt, zsemlemorzsa, sárgaborsóliszt, víz, kovászos ubi, petrezselyem

Elkészítés:

 

A patisszont felszeletelem majd a szeleteket körbe hámozom. Bepanírozom a hagyományos módon, annyi különbséggel, hogy tojás helyett 1 ek. sárgaborsólisztet elkeverek 1-2 dl vízzel és megsózom. Forró olajban kisütöm.
 
A burgonyákat meghámozom, kis kockákra vágom, nagyjából egyformára. A hagymát is megpucolom, félbevágom és fél cm-es szeletekre vágom. Egy tapadásmentes serpenyőbe (legjobb az I Cook),vagy teflon serpenyőbe olajat teszek, kicsit felmelegítem, majd a krumplit és a hagymát egyszerre beleteszem, sózom és fedő alatt a legkisebb lángon megsütöm. Időnként megnézem és megkeverem. Amikor kész, egy csokor frissen aprított petrezselyemmel összekeverem.
Kovászos uborkával vagy a szezonnak megfelelően bármilyen salátával tálalom.
Rántott patisszon hagymás tört burgonyával, kovászos uborkával
Elküld

Küldje el kérdését megjegyzését, szóljon hozzá!


Név: *
E-mail cím: *
Üzenet: *

A magyaros ízek kedvelőjeként és szenvedélyes húsfogyasztóként éltük az életünket férjemmel és két gyermekünkkel, amikor 2007 nyarán... Magunkról Deutsch Noémi - Vegán ételek
Ajánlja oldalunkat ismerősének!
Vegán ételek a facebookon Vegán ételek a twitteren KÖVESS MINKET!
Vegán ételek
Kezdőlap Magunkról Növényi táplálkozás ReceptekKönyvajánlóKapcsolat