Receptek


Vendégváró

Vendégváró
Levesek

Levesek
Főételek

Főételek
Desszertek

Desszertek

SZILVÁSGOMBÓC
SZILVÁSGOMBÓC
Hozzávalók:

1 kg burgonya (én min. 2 kg-ból szoktam, mert nagyon szeretjük), liszt, barna nádcukor, szilva, fahéj, só, zsemlemorzsa, olaj.

Elkészítés:

Héjában megfőzöm a krumplit, várok egy kicsit, ha már bírja a kezem, megpucolom és krumplinyomón áttöröm. Annyi liszttel, amennyit felvesz, hogy lágy tészta legyen, összegyúrom. Sózni nem szabad, mert kemény lesz. Felteszek egy nagy lábasba vizet és forralni kezem. Ízlés szerint cukrot és fahéjat keverek össze és a szilvát is kimagozom, félbevágom. Nem szoktam az időt húzni a tészta nyújtásával és négyzetekre vágásával. Kezembe veszek  egy nagyobb darab tésztát, kiterítem a tenyerembe,közepére teszek egy szilvát, megcukrozom és  becsukom a markomat, gombócot formálva. Így teszek, amíg el nem fogy a tészta. A gombócokat lobogó vízbe teszem, ha feljönnek a víz tetejére, még várok  1-2 percet, majd kiveszem őket. Olajban zsemlemorzsát pirítok, azt sózom meg, majd a gombócokat belehempergetem ( lehet mákos cukorban is hempergetni, a képen is az egyik gombóc mákos, ki hogy szereti).

SZILVÁSGOMBÓC
Elküld

Küldje el kérdését megjegyzését, szóljon hozzá!


Név: *
E-mail cím: *
Üzenet: *

A magyaros ízek kedvelőjeként és szenvedélyes húsfogyasztóként éltük az életünket férjemmel és két gyermekünkkel, amikor 2007 nyarán... Magunkról Deutsch Noémi - Vegán ételek
Ajánlja oldalunkat ismerősének!
Vegán ételek a facebookon Vegán ételek a twitteren KÖVESS MINKET!
Vegán ételek
Kezdőlap Magunkról Növényi táplálkozás ReceptekKönyvajánlóKapcsolat