Receptek


Vendégváró

Vendégváró
Levesek

Levesek
Főételek

Főételek
Desszertek

Desszertek

Töltött paprika
Töltött paprika
Hozzávalók:

50g szója granulátum, 1 kávéskanál vegamix, 20 dkg főtt rizs, 2 kisebb fej hagyma, só, pirospaprika,őrölt bors, 2 evőkanál rizsliszt, 8 db kisebb paprika, fél liter paradicsom püré, cukor

Elkészítés:

A szója granulátumra a vegamixet rászórom, picit sózom, forró vízzel leforrázom és kb. 4 órát állni hagyom (vagy este előkészítem). Majd kinyomkodom és hozzáadom az előzőleg megfőzött és kihűlt rizst. A hagymát apróra vágom, olajban megdinsztelem és hűlés után ezt is hozzávegyítem. 1 kiskanál pirospaprikával megszórom, ízlés szerint sózom, és egy kis borssal összedolgozom. Kötőanyagként beledolgozom a töltelékbe - kis vízzel elkevert rizslisztet. A szorosan a paprikák belsejébe nyomkodom a tölteléket. Lábasba helyezem a megtöltött paprikákat, ráöntöm a paradicsompürét és felengedem vízzel, beleteszek a lébe egy hagymát kétfelé vágva, sózom, és szájíz szerint cukrozom. Lassan forralva főzöm készre.

Töltött paprika
Elküld

Küldje el kérdését megjegyzését, szóljon hozzá!


Név: *
E-mail cím: *
Üzenet: *

Nagy Erzsébet

Biztosan finom így is, de én a szóját zabpehellyel szoktam helyettesíteni. Így a rizs liszt is nélkülözhető. Borsot nem használok, helyette borsikafüvet, kakukfüvet megőrölve, és kevéske bazsalikomot ha van. Kilehet próbálni. Jó étvágyat.

2014.06.30 19:12


A magyaros ízek kedvelőjeként és szenvedélyes húsfogyasztóként éltük az életünket férjemmel és két gyermekünkkel, amikor 2007 nyarán... Magunkról Deutsch Noémi - Vegán ételek
Ajánlja oldalunkat ismerősének!
Vegán ételek a facebookon Vegán ételek a twitteren KÖVESS MINKET!
Vegán ételek
Kezdőlap Magunkról Növényi táplálkozás ReceptekKönyvajánlóKapcsolat